Oliebollen ( ong 50 0liebollen )
benodigdheden : Werkwijze :
1/2 kg bloem - in kom gieten + kuil maken
mespunt zout - op buitenste rand van de bloem
strooien
1/2 l melk - opwarmen (lauw laten worden)
2 soeplepels suiker - de gist, suiker en eierdooiers in de
2 eieren kuil brengen, mengen en bloem er-
onder roeren
- melk toevoegen tot je een nogal
vast deeg bekomt.
- goed kloppen in het deeg tot je een
glad deeg bekomt.
eventueel 1lp olie - rest van de melk, de tot sneeuw ge-
klopte eiwitten en eventueel de olie
voorzichtig onder het deeg roeren
- 10 à 15 min laten rijzen op warme
plaats.
-aanstonds bakken in frituurolie van 180°
bloemsuiker bestrooien met bloemsuiker
Smakelijk
We genoten van de heerlijke oliebollen in een leuke en gezellige 'kerstmarktsfeer'! We kijken al uit wat lekkers het nieuwe jaar brengt :) !
BeantwoordenVerwijderen